Ç o c u k F a k ü l t e s i


Sıkça Sorulan Sorular

Ne İş Yaparsak Yapalım Bizi Farklı Kılan Hayallerimiz ve Üretim Gücümüzdür. Bu Yüzden Çocuk Fakültesinde Herşey Önce Hayal Profesörü Olmakla Başlar. Merak Ettiğiniz Soruların Cevaplarını Aşağıdaki Alandan Bulabilirsiniz.

  • Çocuk Fakültesi Nedir?
    Çocukların "Büyüyünce Ne Olacaksın?" sorusuna deneyerek karar vermesini amaçlayan , 6 ve Üzeri Yaş İçin Hazırlanmış Dijital Deneyim Platformudur.
  • Nasıl çalışıyor?
    Çocuklar abone olduktan sonra 8 meslek fakültesi’ne ait videoları izliyor ,videolar içerisinde yer alan görevleri yapıyor ve meslekleri uyguluyorlar. Çocuk profesör adaylarımızın Görevlerini onaylayabilmeniz için size tanımladığımız bölümden onay verdiğinizde çocuklar farklı ünvanlar kazanıyorlar. Ünvanlar (Öğretim görevlisi,Master,Doç,Prof ) şeklinde ilerliyor. Meslek fakültelerinin tüm videolarını izleyip görevleri tamamlayan çocuklar her meslek için ayrı çocuk profesör ünvanını kazanıyor ve iş dünyası bölümümüzde çalışmaya başlıyorlar.
  • İş dünyası nedir?
    İş dünyası çocukların eğitimleri tamamladığı mesleklerde pratik yapabilmesi için hazırladığımız görev videolarından oluşan bölümümüz. Bu bölümde çocuklar eğitimlerini tamamladıkları mesleklerin görevlerini alabiliyor ve her tamamladıkları görev için meslek cüzdanlarına dijital altın ekliyorlar. Görevlerimiz arkadaşları ile,bireysel olarak yada sizlerle yapabilecekleri türlerde farklılık gösteriyor. Görevlerin onaylarını verebilmeniz için sizlere yardımcı olacak kolay video ve metinler iletiyoruz.
  • Çocuğumun görevleri yaptığını nasıl takip edeceğim?
    Sisteme giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan " Veli Takip Sayfası" düğmesine tıkladıktan sonra açılan pencerede " Pin Kodunuzu " girdikten sonra, eğer onayınızı bekleyen görev varsa burada listelenir. Ayrıca veli takip sayfasından diğer verilere de erişebilirsiniz.
  • Kaç fakülte var? - Fakülte Dekanlarınız Kimlerdir?
    Toplamda 8 fakültemiz var yeni fakültelerde eklenmeye devam edecek. Çocuk Uzay bilimleri Fakültesi Dekanı : Umut Yıldız /Nasa Türk bilim insanı Çocuk Animasyon ve Çizgi Film Fakültesi Dekanı : Kral Şakir çizgi filmi yapımcısı Varol Yaşaroğlu Çocuk Mimarlar Fakültesi Dekanı : Yüksek Mimar Ayşegül Akgül Çocuk Avukatlar Fakültesi Dekanı : Av.Erdal Aksu- Av.Yunus Çelikbiz Çocuk Sinema ve tv fakültesi Dekanı : Esra Özge Aktürk Çocuk Girişimcilik Fakültesi Dekanı : Şöhret Pakiş Çocuk Bilgisayar Fakültesi Dekanı : Cem Say
  • Kaç yaş için uygun?
    İçeriklerimiz 6 yaş üzeri için uygun. Amacımız çocukların ilgi alanlarına uygun meslekleri seçebilmesi çocuğunuz platformumuzda mutlaka beğeneceği ve ilgisini çekecek içeriklere ulaşacaktır.
  • Çocuk Fakültesinden mezun olmak ne kazandırır?
    Çocuklar ve büyükler arasındaki tek fark tecrübedir. Yaşımız büyüdükçe ilgi alanlarımız konusunda tecrübeler elde ederiz ve bir mesleği edinmek için o iş ile uzun süreler uğraşırız. Modern dünyada artık bir işi ne kadar farklı ve yaratıcı yaptığımız bizi başarılı kılmaktadır. Meslek seçimi ileriki hayatımızın büyük bir parçasını oluşturduğu için yeteneklerimizi, becerilerimizi ve ilgi alanlarımızı keşfederek bu doğrultuda yönlendirilmek yetişkin hayatımızı da büyük ölçüde etkilemektedir. Üyelerimize bu konuda yol göstermek ve şimdiden meslek hayatlarının ilk adımı atmak için yaratıcı farklı projeler geliştirmelerine ve kendilerini keşfederek bu yolda daha emin adımlarla ilerleyebilmelerine katkı sağlanacaktır. Çocukların muazzam yaratıcılık ve dinamik bir hayal gücü kapasitesi bulunmaktadır. Bu yaratıcılık ve hayal güçlerini tetikleyecek deneyimler ile buluşturduğumuzda ortaya çıkacak projeler; belki ileriki hayatlarında mesleklerini uygularken belki de bugün profesyonellerle paylaşarak ve geliştirerek somut olarak hayata geçecektir. Bu doğrultuda sahip olmak istedikleri mesleğe karar vermeleri ve bu meslekte online çalışmalar yürüterek tecrübelerini artırmaları konusunda motivasyon sağlanacak ve ne istediğini bilen kararlı bireyler yetiştirilecektir.
  • Her yaş grubu aynı videoları mı izliyor?
    Meslek eğitimi her yaş grubu için ilkkez karşılaştığı bilgileri içeriyor,tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi ilgi alanı ve yeteneği doğrultusunda yaşı küçük olduğu halde büyük yaştaki bir çocuktan daha başarılı olabiliyorlar. Bu sebeple, her yaş grubu aynı videoyu izliyor. İş dünyasına geçtikten sonra görevlerimiz yaş gruplarına göre değişiyor.
  • Meslek Fakültelerinin Yararları
    Avukatlar Fakültesi: Üyelerimiz kendilerini en doğru şekilde ifade etmenin yöntemlerini keşfedecekler.Avukatlar Fakültesinden mezun olan Çocuk Avukatlar, karşılaştıkları sorunlarına ya da başkalarının yaşadığı sorunlara pek çok farklı çözüm üretebilecekler. Kendilerinin ve başkalarının haklarını bilerek kendilerini en doğru şekilde ifade etmeyi deneyimleyecekler. • Animasyon ve Çizgi Film Fakültesi :Üyelerimiz Kral Şakir çizgi filminin ve dünyaca ünlü pek çok çizgi filmin yapımında kullanılan profesyonel Moho programını kullanarak çizgi filmlerini yapmayı öğreniyorlar. Uzay bilimleri Fakültesi: Uzay konusunda merakı ve ilgisi olan çocuklar uzay konulu araştırmalar yapmayı, projeler yazmayı ve mesleklerini uzaya uyarlamayı öğrenecekleri interaktif içeriklerimiz mevcut. • Bilgisayar Fakültesi: Üyelerimiz; kodlama, yazılım ve mobil uygulama, oyun yapma konularında ihtiyaçları olacak bilgilere ulaşacaklar. Geleceğin mühendisleri için hazırlanmış Çocuk Bilgisayar Fakültesinde çocuklar günlük yaşamdaki sorunlara teknolojik çözümler üretmeyi de keşfedecekler. • Mimarlar Fakültesi: Üyelerimiz dünyanın en eski mesleklerinden biri olan mimarlıkla tanışacaklar. Yapım teknikleri ve yapı malzemeleri hakkında detaylı bilgilere ulaşacaklar. Hayallerini kağıda dökebilen Çocuk Mimarlar, üç boyutlu düşünme teknikleri ile geometrinin gizemli dünyasına ‘’Merhaba!’’ diyecekler. Televizyon ve Sinemacılar Fakültesi: Çocuk yönetmenler,senaristler,sunucular,haber spikerlerleri,kameramanlar,reklamcılar,gazeteciler,sanat yönetmenleri ve kurgucular yetiştiren Çocuk Televizyon ve Sinemacılar Fakültesi, çocuklara kendi filmlerini yazmak, çekmek konusunda imkan sağlayacak. Girişimcilik Fakültesi: Gelecekte kendi işini kurmak isteyen çocuklar için hazırlanmış bu fakülte de çocuklar kendi işini kurmak için fikirler üretmeyi, ürettiği fikri bir işe dönüştürmeyi, bir işin ve işyerinin kuruluşunu ve bu işi başkalarına nasıl tanıtacaklarını keşfedecekler.

Çocuk Fakültesi;

Çocukların Kendi Yetenek ve İlgi Alanlarını Keşfetmelerini Sağlamak, Farklı Meslekleri Oyunlaştırarak Deneyimlemelerini Sağlamak, İlgi ve Becerileri Doğrultusunda Meslek Edinimi Konusunda Onlara Yol Gösterici Olmak Amacı İle Alanlarında Uzman Kişiler İle Öğrenmeyi Seven Bireyler Yetiştirmeyi Hedeflemekteyiz